Τελευταία Νέα
Commodities

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Ιουνίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια ανέβασαν την παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Άνοδο σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης καθώς μειώθηκε η ζήτηση, ανακοίνωσε την Τετάρτη 6/6/2018 η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Ιουνίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Ο κύριος όγκος προήλθε από την απότομη αύξηση στη Δυτική Ακτή, όπου τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Τα ακατέργαστα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ μειώθηκαν στα 1,19 δολάρια στα 64,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ Brent υποχώρησε 81 σεντς στα 74,56 δολάρια το βαρέλι στις 10:51 μ.μ. EDT (1451 GMT).
Η διαφορά μεταξύ του ακατέργαστου αργού και του Brent WTCLc1-LCOc διευρύνθηκε κατά περίπου 4% σε πάνω από 10 δολάρια το βαρέλι.
Ο τελικός ρυθμός επεξεργασίας των αργού πετρελαίου έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς οι εγκαταστάσεις επέστρεψαν στο δίκτυο μετά από περιόδους συντήρησης.
Στα μικτά εργοστάσια διύλισης αυξήθηκαν κατά 214.000 βαρέλια ημερησίως στα 17,4 εκατομμύρια βαρέλια και τα ποσοστά χρήσης ενισχύθηκαν κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 95,4% της διαθέσιμης χωρητικότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 587.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 784.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,2 εκατομμύρια bpd.
Τα αποθέματα στο κέντρο διανομής Cushing,της  Oklahoma, μειώθηκαν κατά 955.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης