Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυξέλλες: Ζητούν εξαιρέσεις από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν

Βρυξέλλες: Ζητούν εξαιρέσεις από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν

Στην επιστολή τους, οι Ευρωπαίοι υπουργοί αξιώνουν εξαιρέσεις σε διάφορους κλάδους, όπως των φαρμάκων, της ενέργειας, των αυτοκινήτων, της αεροπορίας, των τραπεζών κ.α

Την εξαίρεση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν ζητούν από την Ουάσιγκτον Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, με κοινή επιστολή των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά των κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ασιατική χώρα, ζητούν την εξαίρεσή τους, καθότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα.

Στην επιστολή τους, οι Ευρωπαίοι υπουργοί αξιώνουν εξαιρέσεις σε διάφορους κλάδους, όπως των φαρμάκων, της ενέργειας, των αυτοκινήτων, της αεροπορίας, των τραπεζών κ.α.

«Ενδεχόμενη ιρανική αποχώρηση από τη συμφωνία θα προκαλούσε περαιτέρω αναταραχή σε μια περιοχή, όπου νέες συγκρούσεις θα ήταν καταστροφικές» επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, την οποία δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Επιπλέον, τονίζεται ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναμένουν πως οι ΗΠΑ, ως σύμμαχος χώρα, θα αποφύγουν να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα έπλητταν τα συμφέροντα ασφαλείας της Ευρώπης.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης