Τελευταία Νέα
Commodities

ΟΠΕΚ: Οι ΗΠΑ ζήτησαν αύξηση παραγωγής κατά ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως

tags :
ΟΠΕΚ: Οι ΗΠΑ ζήτησαν αύξηση παραγωγής κατά ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως

Το ράλι στην τιμή της βενζίνης έχει αρνητική επίδραση στις καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών

Αν και «σιωπηλά» η αμερικανική κυβέρνηση έχει ζητήσει από κορυφαία κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ, όπως η Σ. Αραβία να προχωρήσουν σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής τους κατά ένα εκατ. βαρέλια, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.
Όπως αναφέρουν οι εν λόγω πηγές αιτία για την «παράκληση» των ΗΠΑ το γεγονός ότι οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο για διάστημα άνω των τριών ετών, γεγονός που πλήττει και την καταναλωτική δύναμη των Αμερικανών.
Κατά το Reuters υπήρξαν συζητήσεις για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του ΟΠΕΚ κατά τη συνάντηση που είχαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (2 – 3/6) στο Κατάρ οι υπουργοί Πετρελαίου ορισμένων αραβικών χωρών που είναι μέλη του ΟΠΕΚ.
Μετά τη συνάντηση σε κοινό ανακοινωθέν οι υπουργοί τόνισαν ότι βασικός στόχος του ΟΠΕΚ είναι «να εξασφαλίσει ότι η τροφοδότηση των αγορών θα είναι σταθερή και ταυτόχρονα η πρέπουσα, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση σε περιοχές που υπάρχει ενίσχυσή της αλλά και να υπάρξει εξισορρόπηση στις περιοχές όπου καταγράφεται πτώση της ζήτησης».
Σημειώνεται ότι ο μαύρος χρυσός κινείται πτωτικά τόσο σήμερα (5/6) όσο και την προηγούμενη εβδομάδα, με το Brent να υποχωρεί 1,24% και το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) να κινείται 0,32% χαμηλότερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης