Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Merkel και Netanyahu - Το Ιράν είναι πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια του Ισραήλ

Συνάντηση Merkel και Netanyahu - Το Ιράν είναι πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια του Ισραήλ

Γερμανία και Ισραήλ συμφώνησαν πως το Ιράν συνιστά πηγή ανησυχίας, ιδιαίτερα για την ασφάλεια του Ισραήλ, δήλωσε η Angela Merkel   

Γερμανία και Ισραήλ συμφώνησαν πως το Ιράν συνιστά πηγή ανησυχίας, ιδιαίτερα για την ασφάλεια του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα (4/6/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu στο Βερολίνο.
«Συμφωνήσαμε ότι το ζήτημα της περιφερειακής επιρροής του Ιράν είναι ανησυχητικό, ιδιαίτερα για την ασφάλεια του Ισραήλ», τόνισε η Merkel σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Netanyahu.
Η Merkel πρόσθεσε πως οι συνομιλίες και η πυρηνική συμφωνία, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ, προσφέρουν τρόπους για την αποτροπή των πυρηνικών και περιφερειακών φιλοδοξιών του Ιράν.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι δραστηριότητες του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή απειλούν να οδηγήσουν ένα άλλο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη.
Πραγματοποιώντας περιοδεία για να πείσει τις ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν τον Trump, ο Netanyahu δήλωσε ακόμη ότι το Ιράν χρησιμοποιεί τα έσοδα από τις χαλαρωμένες κυρώσεις για να χρηματοδοτήσει συγκρούσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης