Commodities

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου - Στη συνάντηση της Βιέννης όλα τα βλέμματα

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου - Στη συνάντηση της Βιέννης όλα τα βλέμματα

Ο ΟΠΕΚ και τα μέλη που είναι εκτός ΟΠΕΚ συμπεριλαμβανομένου της Ρωσίας εξετάζουν την αύξηση της παραγωγής στο τέλος του μήνα

Με απώλειες ξεκινάει την τρέχουσα εβδομάδα το πετρέλαιο καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ και οι προοπτικές ανόδου στην παραγωγή του ΟΠΕΚ ασκούν πιέσεις στον μαύρο χρυσό.

Ειδικότερα, περί τις 9:55 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,69 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στα 65,81 δολ. ανά βαρέλι.

«Το πετρέλαιο παρέμεινε υπό πιέσεις καθώς οι αγορά επικεντρώνεται στις συζητήσεις μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ σχετικά με το εάν πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή τους αργότερα εντός του έτους», αναφέρει σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία στις ΗΠΑ παρουσίασαν επίσης μία «ζοφερή εικόνα».

Ο ΟΠΕΚ και τα μέλη που είναι εκτός ΟΠΕΚ συμπεριλαμβανομένου της Ρωσίας εξετάζουν την αύξηση της παραγωγής στο τέλος του μήνα.

Όπως είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστό, Σαουδική Αραβία που ηγείται του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία έχουν συζητήσει να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο τόνους για να αντισταθμίσουν τις πιθανές απώλειες από το Ιράν και που παράγει το 4% της παγκόσμιας παραγωγής και της Βενεζουέλας.

Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 22 Ιουνίου του 2018, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πορεία της τρέχουσας συμφωνίας για τις περικοπές.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης