Διεθνή

Eurofer: Τη λήψη προστατευτικών μέτρων ζητούν οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες

Eurofer: Τη λήψη προστατευτικών μέτρων ζητούν οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χαλυβουργιών Eurofer "καταδίκασε" την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς ύψους 25% στον εισαγόμενο ευρωπαϊκό χάλυβα και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή "να υιοθετήσει αμέσως ευρεία και πλήρη προστατευτικά μέτρα"

"Το αμερικανικό μέτρο είναι καθαρός προστατευτισμός, μια κακή ημέρα για το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα" τόνισε ο γενικός διευθυντής της Eurofer Άξελ Εγκερτ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση "πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να υπερασπιστεί την εσωτερική αγορά", πρόσθεσε.
Οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες φοβούνται ότι τα προϊόντα που δεν θα εισάγονται στις ΗΠΑ λόγω των δασμών θα κατευθύνονται "στην πιο ανοιχτή αγορά του κόσμου για τον χάλυβα, την Ευρώπη".
Ο Έγκερτ ζήτησε να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα "που θα καλύπτουν το σύνολο των προϊόντων τα οποία πλήττονται". Σημείωσε επίσης ότι στόχος "δεν είναι να αποκλειστούν οι εισαγωγές χάλυβα" στην Ευρώπη αλλά να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να μην υπάρξει απειλή αύξησης των εισαγωγών.
Σύμφωνα με τη Eurofer, οι εισαγωγές χάλυβα στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 8,4% το πρώτο τετράμηνο του έτους, κάτι που η ομοσπονδία αποδίδει "σχεδόν μετά βεβαιότητας" στους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε άλλες χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης