Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Για ένα χρόνο, έως το Μάρτιο του 2019, η ισχύς των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ στην υψηλή τάση

Για ένα χρόνο, έως το Μάρτιο του 2019, η ισχύς των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ στην υψηλή τάση

Η επιχείρηση προχωρά στη σύναψη ετήσιων και όχι διετών συμβολαίων όπως συνήθιζε, καθώς η τιμή του ρεύματος εξαρτάται κυρίως από το μίγμα καυσίμου που θα αλλάξει ριζικά μετά την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων

Έως το Μάρτιο του 2019 όπως όλα δείχνουν θα ισχύσει το νέο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται στην υψηλή τάση. Πρόκειται επί της ουσίας για την ανανέωση των τιμολογίων που ίσχυαν έως το τέλος του 2017 και παρατάθηκαν για δυο μήνες έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2018.
Τα νέα τιμολόγια που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πίνακα με τις εκπτώσεις που παρέχει η ΔΕΗ στους καταναλωτές υψηλής τάσης ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσής τους, αναμένεται να τεθούν προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που θα συνέλθει στις 26 Ιουνίου 2018 με κεντρικό θέμα την έγκριση της απόσχισης των κλάδων λιγνιτικής παραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία πώλησης.   
Η ανανέωση του πίνακα των εκπτώσεων όγκου που θα διαμορφώσει και τα συμβόλαια που θα υπογράψει στη συνέχεια η ΔΕΗ με κάθε μια από τις μεγάλες βιομηχανίες της υψηλής τάσης αφορά στην περίοδο από τον Μάρτιο 2018 έως το Μάρτιο του 2019.
Μάλιστα, όπως φαίνεται η ΔΕΗ επιλέγει ετήσια και όχι διετή ισχύ για τα νέα συμβόλαια, καθώς η τιμή του ρεύματος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το μίγμα καυσίμου της επιχείρησης και το οποίο θα αλλάξει ριζικά μετά την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων.
Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς των προηγούμενων τιμολογίων και των συμβολαίων με τις βιομηχανίες έληξε στο τέλος του 2017 και παρατάθηκε έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Μάλιστα η δίμηνη παράταση θα τεθεί προς έγκριση στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΔΕΗ που θα γίνει στις 7 Ιουνίου.

Χρέωση με τιμές πριν τις εκπτώσεις από τον Μάρτιο

Πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο, η ΔΕΗ χρεώνει τους πελάτες της στην υψηλή τάση με τις τιμές προ των εκπτώσεων, ενώ από την πλευρά τους οι βιομηχανίες (κάποιες από τις οποίες έχουν αποστείλει και σχετικά εξώδικα στη ΔΕΗ) συνεχίζουν να πληρώνουν βάσει του συμβολαίου τους, αφού δεν έχει προηγηθεί διαπραγμάτευση για την αλλαγή των όρων των συμβάσεων.
Η έγκριση των εκπτώσεων προς τις βιομηχανίες στην Υψηλή Τάση από τις γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ αποτελεί μία «παράδοση» που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα τα τιμολόγια 2017, τα οποία αναμένεται τελικώς να ισχύσουν και το 2018, είναι εκείνα που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 με απόφαση της τότε γενικής συνέλευσης, η οποία ενέκρινε τις εκπτώσεις όγκου περιόδου 2016 - 2017 επί των συγκεκριμένων τιμοκαταλόγων πελατών Υψηλής Τάσης.
Πρόκειται για επτά Τιμοκαταλόγους Ανταγωνιστικών Χρεώσεων, με παροχή δυνατότητας επιλογής από τον πελάτη χρέωσης της ισχύος σε μηνιαία ή σε δεκαήμερη βάση.
Οι Τιμοκατάλογοι συνοδεύονταν από παροχή κίνητρων (εκπτώσεων) για υψηλή κατανάλωση (ενάργεια) στη Ζώνη Ελαχίστου Ισχύος (νύχτα, Σαββατοκύριακα και αργίες).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης