Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: H MidAmerican Energy του Buffett θα παράγει το 100% της ενέργειας από ΑΠΕ

ΗΠΑ: H MidAmerican Energy του Buffett θα παράγει το 100% της ενέργειας από ΑΠΕ

Αιολικό πάρκο αξίας 922 εκατ. δολαρίων ολοκληρώνεται το 2020

 Η MidAmerican Energy Co θα αποτελέσει την πρώτη επενδυτική εταιρεία  στις ΗΠΑ που θα καλύψει το 100% των αναγκών των πελατών της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν θα ολοκληρώσει το αιολικό πάρκο αξίας 922 εκατ. δολαρίων το 2020, ανακοίνωσε  η εταιρεία την Τετάρτη 30/5/2018.
Η εταιρεία ιδιοκτησίας της Berkshire Hathaway Inc του Warren Buffett άρχισε να επενδύει στην αιολική ενέργεια πριν από περίπου 15 χρόνια για να αντισταθμίσει τις τιμές των πτητικών καυσίμων και να παράγει περισσότερη καθαρή ενέργεια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της προσθέτοντας ότι οι ομοσπονδιακές φορολογικές πιστώσεις για έργα ανανεώσιμων πηγών διατηρούν το κόστος χαμηλά .
"Δεν είχαμε να αυξήσουμε τα ποσοστά των πελατών μας, και αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο αξιολογούμε αυτά τα έργα", δήλωσε ο Mid Werke CEO Adam Wright σε συνέντευξή του.
Η εταιρεία, με έδρα το Des Moines της Αϊόβα, εξυπηρετεί 770.000 πελάτες.
Με την ολοκλήρωση του δωδέκατου έργου αιολικής ενέργειας, η MidAmerican θα παράγει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ίση με αυτή που καταναλώνουν οι πελάτες στην περιοχή της Iowa.
Λόγω της διακοπτόμενης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον άνεμο, η επιχείρηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα εργοστάσια παραγωγής φυσικού αερίου, πυρηνικής ενέργειας και άνθρακα, δήλωσε η MidAmerican, προσθέτοντας ότι αναζητά τοποθεσίες για την προσθήκη περισσότερων αιολικών πάρκων.
Η αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει πάνω από το 35% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Αϊόβα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης