Διεθνή

Ο Καναδάς αγοράζει τον αγωγό Trans Mountain της Kinder Morgan για να "σώσει" το έργο

Ο Καναδάς αγοράζει τον αγωγό Trans Mountain της Kinder Morgan για να

Στα 4,5 δισ. δολάρια Καναδά το τίμημα

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αγοράσει τον αγωγό Trans Mountain της  Kinder Morgan Canada Ltd για 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά , αλλά δεν σκοπεύει να είναι ο μακροπρόθεσμος ιδιοκτήτης του έργου, το οποίο αντιμετώπισε έντονη αντίθεση στο περιβάλλον.
Ο Καναδάς θα προσφέρει επίσης ομοσπονδιακές εγγυήσεις δανείων για να εξασφαλίσει ότι η κατασκευή θα συνεχιστεί  το 2018, ως μέρος της συμφωνίας με την εταιρεία της Kinder Morgan Inc με έδρα το Χιούστον.
"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Kinder Morgan για την αγορά του υφιστάμενου αγωγού Trans Mountain και υποδομών σχετικών με το έργο επέκτασης της ορεινής περιοχής Trans", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bill Morneau σε δημοσιογράφους.
"Έτσι το μήνυμά μας σήμερα είναι απλό: όταν αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική κατάσταση που θέτει θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, και εκθέτει τη φήμη της χώρας, η κυβέρνησή μας είναι έτοιμη να αναλάβει δράση", ανέφερε.
Η εταιρεία είχε θέσει προθεσμία στις 31 Μαΐου για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με την διευρυμένη γραμμή από το Έντμοντον της Αλμπέρτα σε λιμάνι στην περιοχή του Βανκούβερ, η οποία θα έδινε μεγαλύτερη πρόσβαση στις ξένες αγορές.
Ο Kinder Morgan έθεσε την προθεσμία λόγω καθυστερήσεις που προκάλεσε η κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας, η οποία ανησυχεί για πιθανές πετρελαιοκηλίδες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης