Ευρώπη

Τον Ιούνιο αποφασίζει η ισπανική Βουλή για την τύχη του Rajoy

Τον Ιούνιο αποφασίζει η ισπανική Βουλή για την τύχη του Rajoy

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Rajoy

Την Πέμπτη 31 Μαίου και την Παρασκευή 1 Ιουνίου θα γίνει η συζήτηση και η ψηφοφορία στην ισπανική Βουλή επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Mariano Rajoy ύστερα από την πρόσφατη δικαστική απόφαση που καταδίκασε το Λαϊκό Κόμμα και κορυφαία στελέχη του για μια τεράστια υπόθεση διαφθοράς στην Ισπανία.
Όπως μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα El Pais, την Παρασκευή 1 Ιουνίου θα γίνει η ψηφοφορία, η οποία θα κρίνει και το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Rajoy.
Υπενθυμίζεται πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Rajoy, στην οποία είχαν τοποθετηθεί θετικά και οι Podemos, ενώ και οι Ciudadanos είχαν γνωστοποιήσει ότι πρόκειται και αυτοί να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Rajoy εκτός και αν προκήρυττε πρόωρες εκλογές.
«Για το Σοσιαλιστικό κόμμα είναι καλή εξέλιξη να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Rajoy στις 31 Μαίου και την 1η Ιουνίου.
Είναι μια ευκαιρία να μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη επιδείνωση των θεσμών μας, να βελτιωθεί η ποιότητα της Δημοκρατίας μας και να ανοίξει μια νέα εποχή.
Αυτή η εβδομάδα θα δείξει εάν θα γίνει δεκτή ή όχι η πρόταση μομφής κατά του Rajoy» ανέφεραν πηγές από το Σοσιαλιστικό κόμμα σύμφωνα με την El Pais.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης