Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήθηκε κατά 2.9% η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας τον Μάρτιο

Αυξήθηκε κατά 2.9% η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας τον Μάρτιο

Η Τουρκία παρήγαγε την ηλεκτρική της ενέργεια από διάφορους πόρους

Κατά 2,9% αυξήθηκε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας το Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκίας για την ενεργειακή παρακολούθηση.

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας ανήλθε σε περίπου 24 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) τον Μάρτιο του 2018 από 23 δισεκατομμύρια kWh στην ετήσια έκθεση για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τον Μάρτιο του 2018 στην Τουρκική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (EMRA).

Η Τουρκία παρήγαγε την ηλεκτρική της ενέργεια από διάφορους πόρους. Το 28,5% από φυσικό αέριο, 16,5% από άνθρακα, 15,6% από λιγνίτη και 14,2% από σταθμούς υδροηλεκτρικής ενέργειας. Οι αιολικοί, γεωθερμικοί και ηλιακοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής παρείχαν το υπόλοιπο της παραγωγής.

Η κατανάλωση στον βιομηχανικό κλάδο συνιστούσε το μεγαλύτερο μερίδιο στο 45%, ακολουθούμενο από τον εμπορικό τομέα με 28%. Η οικιακή κατανάλωση ήρθε τρίτη με 24%, ενώ ο φωτισμός και η γεωργική άρδευση αντιπροσώπευαν την υπόλοιπη κατανάλωση.

Η εγκατεστημένη ισχύς της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 4,9% τον Μάρτιο του 2018, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2017. Η παραγωγική ικανότητα αποτελούσε το 32,2% από σταθμούς φυσικού αερίου, 24,2% από σταθμούς υδροηλεκτρικής ενέργειας και 11,3% από λιγνιτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης