Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη, σε περίπτωση επανεκλογής

Erdogan: Βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη, σε περίπτωση επανεκλογής
Ο Recep Tayyip Erdogan προτίθεται να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις με την Ευρώπη, εφόσον επανεκλεγεί   
Την πρόθεσή του να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις με την Ευρώπη εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, σε περίπτωση που επανεκλεγεί στις βουλευτικές-προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018.
«Θα ενισχύσουμε τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μας με τις διαφορετικές περιφερειακές δομές, αρχής γενομένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε σε ομιλία που εκφώνησε σε συγκέντρωση του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματός του (AKP), όπου παρέθεσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του.
«Δεν θα αρνηθούμε να συνεχίσουμε, σε μια βάση όπου όλοι θα είναι κερδισμένοι, τη διαδικασία της ένταξης στην ΕΕ, την οποία θεωρούμε ως στρατηγικής σημασίας στόχο».
Επίσης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να «διατηρηθεί η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ», προκειμένου ιδίως η Ουάσιγκτον στο να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους πολιτοφύλακες στη Συρία, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες».
Σε ό,τι αφορά στη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει εκεί τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις «έως την εκκαθάριση της περιοχής από όλους τους τρομοκράτες», μια αναφορά στους Κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης