Αναλύσεις

Κουβέλης: Στόχος της Τουρκίας αποτελεί η κυπριακή ΑΟΖ

Κουβέλης: Στόχος της Τουρκίας αποτελεί η κυπριακή ΑΟΖ
Άγνωστo πότε θα απελευθερωθούν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής  ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στις τουρκικές  φυλακές
Έντονη κριτική άσκησε στην πολιτική της Τουρκίας ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, επεσήμανε ότι ενώ η Ελλάδα τηρεί το Διεθνές Δίκαιο και τις εθιμικές πρακτικές μεταξύ γειτονικών χωρών, η Τουρκία πράττει το αντίθετο.
«Ουδείς μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη», τόνισε.
Ταυτοχρόνως ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών φαίνεται να έχει ενταχθεί στην «απαράδεκτη» εθνικιστική ατζέντα του κ. Ερντογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.
Ο Φ. Κουβέλης -κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ- εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση- προκλητικότητα της Τουρκίας. Καθώς, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας- αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.
Πάντως, ο κ. Κουβέλης τόνισε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν δέχεται, «αντιθέτως αποκρούει» και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικώς με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες, της Λωζάνης και των Παρισίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης