Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία Καζακστάν - Βραζιλίας στην παράδοση συμπυκνωμάτων φυσικού ουρανίου

Συνεργασία Καζακστάν - Βραζιλίας στην παράδοση συμπυκνωμάτων φυσικού ουρανίου
Το Καζακστάν κατέχει το 12% των πόρων του ουρανίου στον κόσμο και έχει αναπτυσσόμενο τομέα εξόρυξης
Η Εθνική Ατομική Εταιρεία του Καζακστάν, η Kazatomprom, έδωσε τα πρώτα της συμπυκνώματα φυσικού ουρανίου, αφού κέρδισε την προσφορά για την προμήθεια στη κρατική επιχείρηση της Βραζιλίας Industrias Nucleares do Brazil (INB), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Kazatomprom χαρακτήρισε τη σύμβαση ως σημαντική για την ανάπτυξη της συνεργασίας του Καζακστάν-Βραζιλίας στην ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, η Kazatomprom πραγματοποίησε έγκαιρη παράδοση των συμπυκνωμάτων φυσικού ουρανίου, ανέφερε η εταιρεία.
Το Καζακστάν κατέχει το 12% των πόρων του ουρανίου στον κόσμο και έχει αναπτυσσόμενο τομέα εξόρυξης, σύμφωνα με την Παγκόσμια Πυρηνική Ένωση.
H εθνική εταιρεία παραγωγής ουρανίου του Καζακστάν, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή ουρανίου κατά 20% τα επόμενα τρία χρόνια λόγω της υπερπροσφοράς και της μείωσης της ζήτησης.
Η συνολική περικοπή της παραγωγής θα ανέλθει σε 11.000 τόνους κατά τα τρία αυτά έτη, εκ των οποίων οι περίπου 4.000 τόνοι που αναμένεται να περικοπούν μόνο το 2018 αντιπροσωπεύουν περίπου το 7,5% της παγκόσμιας παραγωγής ουρανίου για το έτος, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης