Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην περικοπή των τιμών καυσίμων κατά 10% προχώρησε η Petrobas

Στην περικοπή των τιμών καυσίμων κατά 10% προχώρησε η Petrobas
Η περικοπή ήταν μια έκπληξη για τις αγορές, οι οποίες ανέμεναν ότι η Petrobras θα έμενε άκαμπτη στη νέα πολιτική της πώλησης σε διεθνείς τιμές
Την προσωρινή περικοπή των τιμών πετρελαίου κατά 10% ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobas αφού υπέκυψε στις πιέσεις της αυξανόμενης απεργίας των οδηγών φορτηγών για τις υψηλές τιμές στα καύσιμα στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η απεργία αυτή την εβδομάδα σε μια χώρα με περιορισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις οδικές μεταφορές άρχισε να παραλύει τη βιομηχανία, τη γεωργία και τις προμήθειες καυσίμων σε ολόκληρο το έθνος.
Από την πλευρά της, η εταιρεία της Petrobas ανέφερε ότι μείωση θα εφαρμοστεί σε 15 μέρες με την οποία θα επαναλάβει σταδιακά την πολιτική της να πωλεί τα προϊόντα της σε διεθνείς τιμές και να μεταφέρει άμεσα τις κινήσεις των παγκόσμιων αγορών στους καταναλωτές.
Η περικοπή ήταν μια έκπληξη για τις αγορές, οι οποίες ανέμεναν ότι η Petrobras θα έμενε άκαμπτη στη νέα πολιτική της πώλησης σε διεθνείς τιμές.
Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί την κυβέρνηση ή τους οδηγούς των φορτηγών, τόνισε ότι πρόκειται για ένα «εξαιρετικό μέτρο και δεν αντιπροσωπεύει αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Η συζήτηση σχετικά με τις μειώσεις του κρατικού φόρου που εφαρμόζεται σε αυτό το προϊόν είναι απαραίτητη για αυτή τη διαπραγμάτευση, καθώς οι φόροι αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των σχηματισμών των τιμών των καυσίμων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης