Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκμενιστάν: Συνομιλίες με τον ελληνικό οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων για χρηματοδότηση του αγωγού TAPI

Τουρκμενιστάν: Συνομιλίες με τον ελληνικό οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων για χρηματοδότηση του αγωγού TAPI
Ο αγωγός  ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων  θα μεταφέρει φυσικό αέριο στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία
Το Τουρκμενιστάν σχεδιάζει να εξασφαλίσει μέσα σε λίγους μήνες όλη την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της κατασκευής  του αγωγού φυσικού αερίου ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία, ανακοίνωσε την Τετάρτη 23/5/2018 ο διευθύνων σύμβουλος του project.
Σύμφωνα με το Reuters η  εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων, όπως η SACE της Ιταλίας και η Hermes της Γαλλίας, καθώς και ο ελληνικός ασφαλιστής εξαγωγικών πιστώσεων ECIO.
Η χώρα της Κεντρικής Ασίας κατασκευάζει τον αγωγό TAPI για να διαφοροποιήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, οι οποίες διοχετεύονται κυρίως στην Κίνα.
"Αναμένουμε ότι η χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών τεσσάρων μηνών", δήλωσε ο Muhammetmyrat Amanov, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TAPI Pipeline, σε συνέδριο στο τουρκικό θέρετρο Avaza.
Η TAPI ελπίζει να λειτουργήσει τον αγωγό το επόμενο έτος, παρόλο που οι κίνδυνοι για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης αυτής της εβδομάδας από άγνωστους σε εργαζόμενους για την εκκαθάριση ναρκών στις οποίες σκοτώθηκαν έξι, δημιούργησαν αμφιβολίες στους αναλυτές σχετικά με το εάν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.
Η TAPI σε σύντομη δήλωση την Τρίτη ανέφερε ότι η εργασία συνεχίστηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παρά την επίθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης