Επιχειρήσεις

Συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στo 6ο European Flow Measurement Workshop 2018

tags :
Συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στo 6ο European Flow  Measurement Workshop 2018
Παρουσίαση επιστημονικής μελέτης στελεχών του ΔΕΣΦΑ για  τη μέτρηση ροής φυσικού αερίου στο ΕΣΦΑ
Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) συμμετείχε στο 6ο European Flow Measurement Workshop 2018, το κορυφαίο ευρωπαϊκό συνέδριο για θέματα μετρήσεων ροής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, μεταξύ 16 και 19 Απριλίου 2018.
Ειδικότερα, ο κ. Νικόλαος Τσοχατζίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Λειτουργίας & Συντήρησης Σιδηροκάστρου του ΔΕΣΦΑ, παρουσίασε την επιστημονική εργασία με τίτλο ‘Installation effects at gas flow metering though parallel ultrasonic metering lines. A case study’, του ιδίου και του κ. Νικολάου Κατσή, Διευθυντή Δραστηριοτήτων Λειτουργίας του Διαχειριστή. Πρόκειται για μια ανάλυση των βέλτιστων τεχνικών μετρήσεων ροής φυσικού αερίου, που εφαρμόζονται στον Μετρητικό Σταθμό Συνόρων Σιδηροκάστρου του ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε και το δίκτυο μεταφοράς του ΔΕΣΦΑ συνολικά. Η εργασία προκάλεσε το ενδιαφέρον των συνέδρων, οι οποίοι διατύπωσαν αρκετές ερωτήσεις ύστερα από την ολοκλήρωσή της παρουσίασης.
Το συνέδριο περιλάμβανε, επίσης, επίσκεψη σε εγκαταστάσεις και εργαστήρια της Enagás (TSO Ισπανίας). Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου διοργανώθηκε έκθεση εταιρειών κατασκευής, αλλά και διακρίβωσης μετρητών ροής.
Το European Flow Measurement Workshop αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση για τελικούς χρήστες, κατασκευαστές και ερευνητές, ως προς τις εξελίξεις σε θέματα μετρήσεων ροής φυσικού αερίου. Πέραν του ΔΕΣΦΑ, στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης κορυφαίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Enagás, η Gasunie, η Fluxys, η VSL, η Krohne και η Emerson.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης