Τελευταία Νέα
Commodities

Ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αποφασίσει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούνιο

tags :
Ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αποφασίσει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούνιο
"Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι", ανέφερε πηγή του Reuters, προσθέτοντας ότι η απόφαση για αύξηση της παραγωγής θα μπορούσε να ληφθεί τον Ιούνιο
Ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αποφασίσει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο λόγω ανησυχιών για τον εφοδιασμό από το Ιράν και την Βενεζουέλα καθώς και η Ουάσινγκτον εξέφρασε ανησυχίες για το γεγονός ότι το ράλι του πετρελαίου «έτρεχε» με υψηλούς ρυθμούς σύμφωνα με το Reuters.
Οι χώρες του ΟΠΕΚ στο Κόλπο ηγούνται των συνομιλιών για το πότε ο οργανισμός μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου για να παγώσει την αγορά μετά την άνοδο πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα καθώς και τις ποσότητες που  μπορεί να προσθέσει το κάθε μέλος.
Η οργάνωση των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο και οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ υπό την ηγεσία της Ρωσίας συμφώνησαν να περιορίσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του 2018 για να μειώσουν τα παγκόσμια πετρελαϊκά αποθέματα, στο στόχο του ΟΠΕΚ.
"Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι", ανέφερε πηγή του Reuters, προσθέτοντας ότι η απόφαση για αύξηση της παραγωγής θα μπορούσε να ληφθεί τον Ιούνιο, όταν ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για την πολιτική παραγωγής.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ μπορούν να επιλέξουν να χαλαρώσουν ρεκόρ υψηλής συμμόρφωσης με τη συμφωνία περιορισμού της προσφοράς, ανέφερε άλλη πηγή.
Η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ με τη συμφωνία έφθασε στο πρωτοφανές ποσοστό κατά 166% τον Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης