Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Στα 60 δολάρια οι συμβάσεις αντιστάθμισης πετρελαίου για το 2019

tags :
Goldman Sachs: Στα 60 δολάρια οι συμβάσεις αντιστάθμισης πετρελαίου για το 2019
Τα επίπεδα αντιστάθμισης είναι χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, οι οποίες κυμαίνονται γύρω στα 70 δολάρια για το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και 66 δολάρια το βαρέλι για το 2019.
Οι παραγωγοί πετρελαίου ανέβασαν το ρυθμό αντιστάθμισης για την περαιτέρω παραγωγή το 2019, με μια μέση τιμή στα 60 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που περιορίζει την ανοδική τάση αλλά προστατεύει από την αστάθεια, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Για το 2018, περίπου το 48% της παραγωγής πετρελαίου αντισταθμίζεται με μέση τιμή των 57 δολαρίων το βαρέλι, ανέφερε  η Goldman σε έκθεση της αργά τη Δευτέρα 21/5/2018.
Το 16% της παραγωγής πετρελαίου το 2019 αντισταθμίζεται στα 60 δολάρια το βαρέλι, έναντι 9% στο τέλος του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με τον ιστορικό μέσο όρο για την αντιστάθμιση πολλών τριμήνων εκ των προτέρων.
Οι παραγωγοί πετρελαίου χρησιμοποιούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για να αντισταθμίσουν την έκθεσή τους στην παραγωγή, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τις απώλειες, εάν η τιμή του αργού πετρελαίου πέσει ξαφνικά.
Και τα δύο επίπεδα αντιστάθμισης είναι χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, οι οποίες κυμαίνονται γύρω στα 70 δολάρια για το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και 66 δολάρια το βαρέλι για το 2019.
Η αντιστάθμιση σε χαμηλότερα επίπεδα περιορίζει την ικανότητα των παραγωγών να επωφεληθούν από τον μεταγενέστερο ρυθμό των τιμών αλλά τους προστατεύει εάν η τιμή του πετρελαίου υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.
Αυτό το είδος ασταθούς εμπορικού ρυθμού παρουσιάστηκε καθ 'όλη τη διάρκεια του 2017, οπότε οι παραγωγοί παρέμειναν προστατευμένοι ακόμη και μετά την απόρριψη του πετρελαίου από ένα ράλι πρώιμης χρονιάς. Αυτό εν μέρει βοήθησε την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσει να αυξάνεται, και τελικά να φθάσει σε ρεκόρ όλων των εποχών στα τέλη του 2017 με περισσότερα από 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Το 2018, το πετρέλαιο αυξάνεται σταθερά, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τους παραγωγούς εάν αντισταθμίζουν τα επίπεδα κάτω από την τρέχουσα τιμή.
"Πιστεύουμε ότι οι παραγωγοί μπορούν να συνεχίσουν να προσθέτουν τακτικά αντισταθμίσεις πετρελαίου σε τρέχοντα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για να μετριάσουν την αστάθεια των τιμών του πετρελαίου το 2019, γεγονός που θα μπορούσε να υποστηρίξει μεγαλύτερο καπέλο", ανέφερε η επενδυτική τράπεζα στο σημείωμά της.
Η πλειοψηφία της αύξησης της παραγωγής το 2018 αναμένεται να προέρχεται από παραγωγούς αντισταθμισμένους πάνω από 50%.
Η Devon Energy Corp και η Noble Energy Inc πρόσθεσαν τις περισσότερες συμβάσεις αντιστάθμισης πετρελαίου 2018 μετά τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, ανέφερε η τράπεζα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης