Αναλύσεις

Pompeo: Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ – Θα υπάρξει έναρξη στρατηγικού διαλόγου

tags :
Pompeo: Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ – Θα υπάρξει έναρξη στρατηγικού διαλόγου
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του M. Pompeo
Τις άριστες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας τονίζει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του M. Pompeo.
Παράλληλα οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένας Ελληνό-αμερικανικός Στρατηγικός Διάλογος (US-Gr Strategic Dialogue), σε βασικά θέματα όπως είναι αυτά της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ τονίζεται, ακόμη, ότι η Ελλάδα διαθέτει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συζητήθηκαν και οι προκλήσεις που υπάρχουν σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Pompeo εξέφρασε στον κ. Κοτζιά τη στήριξη των ΗΠΑ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Ουάσιγκτον στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018.
«Συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε στενή επαφή τόσο για τα θέματα που συζητήθηκαν όσο και για θέματα που αφορούν τις διμερείς θέσεις, τοπικά αλλά και διεθνή ζητήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης