Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει στο ήμισυ τη δυναμικότητα ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει στο ήμισυ τη δυναμικότητα ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα
Η Γερμανία σκοπεύει να αυξήσει το ενεργειακό μερίδιο της αιολικής και ηλιακής ενέργειας από το ένα τρίτο στο 65% μέχρι το 2030
Η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει τη δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα κατά το ήμισυ τα επόμενα χρόνια αν η προγραμματισμένη επέκταση του δικτύου και η προσθήκη νέων εγκαταστάσεων με φυσικό αέριο ενταχθούν στο προγραμματισμό του δικτύου, δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής της εταιρείας ενέργειας.
"Η μισή δυναμικότητα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα μπορεί να καταργηθεί μέχρι το 2030 χωρίς κανένα κίνδυνο για την προμήθεια", δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Jochen Homann, πρόεδρος του Bundesnetzagentur της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύου.
Έως το τέλος της χρονιάς, επιτροπή θα υποβάλει σχέδια στη γερμανική κυβέρνηση για έξοδο από την ενέργεια με κατανάλωση άνθρακα.
Η Γερμανία σκοπεύει να αυξήσει το ενεργειακό μερίδιο της αιολικής και ηλιακής ενέργειας από το ένα τρίτο στο 65% μέχρι το 2030 για να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το κλίμα, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.
Ο Homann επανέλαβε ότι η επέκταση του δικτύου θα ήταν απαραίτητη για την επίτευξη αυτών των στόχων.
"Εάν θέλετε περισσότερη πράσινη ενέργεια γρηγορότερα, τότε θα πρέπει να αποδεχτείτε την επέκταση του δικτύου", δήλωσε στην εφημερίδα.
Ανέφερε ότι η έλλειψη χωρητικότητας δικτύου θα αυξήσει το κόστος εξασφάλισης ενός σταθερού συστήματος παροχής ενέργειας σε ένα ρεκόρ άνω του 1 δισ. ευρώ το 2017.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης