Commodities

LME: Νέα προθεσμιακά συμβόλαια για μέταλλα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία μπαταριών

tags :
LME: Νέα προθεσμιακά συμβόλαια για μέταλλα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία μπαταριών
Η ζήτηση για μέταλλα όπως λίθιο, το κοβάλτιο, το νικέλιο, ο γραφίτης και το μαγνήσιο έχει ενισχυθεί ισχυρά εξαιτίας και της αύξησης της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την Κίνα να αποτελεί τον βασικό παράγοντα αυτής της ανόδου
Την ευκαιρία στους επενδυτές να τοποθετηθούν και σε ορισμένα «ειδικά» μέταλλα, θα προσφέρει το London Metal Exchange (LME), καθώς θα δημιουργήσει προθεσμιακά συμβόλαια, για πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η ζήτηση για μέταλλα όπως λίθιο, το κοβάλτιο, το νικέλιο, ο γραφίτης και το μαγνήσιο έχει ενισχυθεί ισχυρά εξαιτίας και της αύξησης της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την Κίνα να αποτελεί τον βασικό παράγοντα αυτής της ανόδου.
«Η βιομηχανία μπαταριών αποτελεί ένα σημαντικό μέρος στο trading των μετάλλων, καθώς αυξάνεται η δημοφιλία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», τόνισε ο Matthew Chamberlain, διευθύνων σύμβουλος του LME, κατά τη διάρκεια του φόρουμ LME Asia Week που έγινε στο Χονγκ Κονγκ.
«Το LME θα έχει δημιουργήσει τη νέα πλατφόρμα έως το τέλος του 2018, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η εισαγωγή νέων προθεσμιακών συμβολαίων.
Η εισαγωγή θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 18μηνου», προσέθεσε ο Chamberlain.
Σημειώνεται ότι το LME είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο μετάλλων παγκοσμίως και ανήκει στην εταιρεία Hong Kong Exchange and Clearin (HKEX), στην κατοχή της οποίας βρίσκεται και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης