Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ξενόφος (ΤΑΙΠΕΔ): Έως το τέλος του 2018 η περιβόητη «μπουλντόζα» στο Ελληνικό

Ξενόφος (ΤΑΙΠΕΔ): Έως το τέλος του 2018 η περιβόητη «μπουλντόζα» στο Ελληνικό
Οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΗ  και τις εταιρείες ύδατος (διάθεση μειοψηφικών ποσοστών) θα μεταφερθούν για β’ εξάμηνο του 2018
Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι μέχρι το τέλος του έτους να μπει η περιβόητη «μπουλντόζα» στο Ελληνικό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αριστείδης Ξενόφος, λίγο πριν τη σημερινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΗ και τις εταιρείες ύδατος (διάθεση μειοψηφικών ποσοστών) θα μεταφερθούν για β’ εξάμηνο της χρονιάς, εξέλιξη που επέρχεται σε συνεννόηση με τους δανειστές.
Στην Εγνατία, όπως είπε «επιδίωξη είναι να καταφέρουμε να βάλουμε στη σύμβαση δέσμευση που να επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και έχουμε προτείνει να αναβαθμιστεί ένα κομμάτι της Εγνατίας (Χαλάστρα-Εύζωνοι) και αυτό να μπει στη σύμβαση ως δέσμευση του παραχωρησιούχου να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα».
Για την αξιοποίηση των λιμανιών, ανέφερε ότι υπάρχει σύμπνοια και με την πολιτική ηγεσία. Συμφωνούμε και στηρίζουμε την παραχώρηση επιμέρους δραστηριοτήτων, όχι την πώληση λιμένων.
Σε προτεραιότητα είναι τέσσερα: Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα.
Σχετικά με το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" υπήρξε μαραθώνιος συναντήσεων σε τεχνικό επίπεδο με τις Βρυξέλλες.
Εχουμε συγκλίνει σε σημαντικό βαθμό στα τεχνικά θέματα και δήλωσε αισιόδοξος μέχρι τα τέλη του μήνα να κλείσει η συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης.
Σε ότι αφορά τα διόδια ξεκαθάρισε ότι στηρίζει ένα αναλογικό σύστημα διοδίων.
Σημείωσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή τρέχει παράλληλα ο διαγωνισμός για την Εγνατία και αυτός για τα αναλογικά διόδια από το υπ. Συγκοινωνιών και αυτό δημιούργησε μια δυσκολία όσον αφορά τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ καθώς ο παραχωρησιούχος δεν δύναται να αποτιμήσει πλήρως το νέο σύστημα δεδομένου ότι δεν έχει εγκατασταθεί.
Η επίδοση του Ταμείου το πρώτο τετράμηνο ήταν σε επίπεδα ρεκόρ από συστάσεώς του σχολίασε στην σκιά της χθεσινής επίθεσης από τον Χρήστο Σπρίτζη θυμίζοντας ότι τα έσοδα έφτασαν λογιστικά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ενδεχομένως ο υπουργός να αναφερόταν σε μία δυστοκία του Ταμείου στο παρελθόν. Οι επιδόσεις μας νομίζω ότι αναγνωρίζονται και υπάρχει ικανοποίηση και στην κυβέρνηση και την αγορά, συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης