Διεθνή

Στον «αέρα» η συνάντηση Kim – Trump στις 12/6 - Ποιοι είναι οι λόγοι

Στον «αέρα» η συνάντηση Kim – Trump στις 12/6 - Ποιοι είναι οι λόγοι
Η Β. Κορέα ακύρωσε τις προγραμματισμένες διακορεατικές συνομιλίες με τη Ν. Κορέα
Να ματαιώσει τη συνάντηση κορυφής του Kim Jong un με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη απειλεί η Βόρεια Κορέα αντιδρώντας στη στάση που τηρούν έως σήμερα οι ΗΠΑ, οι οποίες αξιώνουν από τη Β. Κορέα να προχωρήσει στην καταστροφή του πυρηνικού της οπλοστασίου χωρίς ανταλλάγματα.
«Αν η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου συνεχίσει να μας σπρώχνει στον τοίχο και να απαιτεί μονομερώς να εγκαταλείψουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο, δεν θα έχουμε πλέον κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες και θα πρέπει να επανεξετάσουμε εάν θα δεχθούμε να συμμετάσχουμε στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ», δήλωσε ο βορειοκορεάτης πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών Kim Kye Gwan, όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Έχουμε ήδη εκφράσει την πρόθεση μας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και έχουμε ξεκαθαρίσει με αφορμή διάφορες ευκαιρίες ότι προϋπόθεση για την αποπυρηνικοποίηση είναι να μπει ένα τέλος στην εχθρική πολιτική, στις πυρηνικές απειλές και στον εκβιασμό των ΗΠΑ κατά της Β. Κορέας» τόνισε ο βορειοκορεάτης πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών Kim Kye Gwan.
Μάλιστα ο Gwan απέκλεισε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Β. Κορέα δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου ως αντάλλαγμα να έχει οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως οι δηλώσεις αυτές του Gwan ήρθαν λίγο αφότου η Β. Κορέα κατήγγειλε τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Ν. Κορέας, κάνοντας λόγο για πρόκληση.
Σε μια κίνηση μάλιστα που αποκαλύπτει την προβληματική που αναπτύσσεται, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες για σήμερα υψηλού επιπέδου διακορεατικές συνομιλίες με τη Ν. Κορέα, προκαλώντας την αντίδραση της Ν. Κορέας που έκανε λόγο για μια λυπηρή εξέλιξη που δεν συνάδει με την ιστορική διακήρυξη που υπέγραψαν οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας στα τέλη του Απριλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης