Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Mazrouei (ΗΑΕ): Υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν

Al Mazrouei (ΗΑΕ): Υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Την πεποίθησή του ότι ο ΟΠΕΚ διαθέτει αρκετή εφεδρική παραγωγική ικανότητα έτσι ώστε να αμβλύνει τις αγορές πετρελαίου έπειτα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail Al Mazrouei.
Ειδικότερα, τόνισε ότι τρία μέλη του Οργανσιμού χωρών εξαγωγής πετρελαίου - Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- έχουν μαζί αρκετή χωρητικότητα πετρελαίου.
«Μην ανησυχείτε για την προσφορά. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν ζητήματα ως αποτέλεσμα των κυρώσεων» είπε σε δημοσιογράφους στο Αμπού Ντάμπι ο Al Mazrouei προσθέτοντας ότι: «Ο ΟΠΕΚ έχει επαρκές «αποθεματικό» δυνητικής παραγωγής».
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για απόσυρση από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου του ΟΠΕΚ αποτελεί πρόκληση. Δεν είναι σαφές πόσο σκοπεύει να περιορίσει τις πωλήσεις πετρελαίου στο Ιράν, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν μείωση.
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αναλυτικές συζητήσεις για το θέμα με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih στο περιθώριο Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που διεξάγεται στις 24-26 Μαϊου.
Οι δύο υπουργοί καθοδηγούν την προσπάθεια να περικόψουν την παραγωγή και να υποστηρίξουν τις τιμές του αργού πετρελαίου.
Τέλος, ο Al Mazrouei αρνήθηκε να ποσοτικοποιήσει την αχρησιμοποίητη παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ λέγοντας ότι «Θα συναντηθούμε τον Ιούνιο για να το συζητήσουμε».
«Ο ΟΠΕΚ μπορεί να βρει μια λύση" για να αντισταθμίσει την επίπτωση που θα έχουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στις προμήθειες. Αυτό δεν μας ανησυχεί. Αυτό που μας ανησυχεί κατά την επόμενη συνάντηση είναι: Ποιο είναι το σωστό επίπεδο αποθεμάτων που πρέπει να δούμε και μπορούμε να βάλουμε μαζί ως ομάδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης