Αναλύσεις

Erdogan κατά οίκων αξιολόγησης - «Η Ελλάδα είναι τελειωμένη και υποβαθμίζετε εμάς;»

Erdogan κατά οίκων αξιολόγησης - «Η Ελλάδα είναι τελειωμένη και υποβαθμίζετε εμάς;»
Ως «τη μητέρα και τον πατέρα όλων των κακών» χαρακτήρισε τα επιτόκια ο Τούρκος πρόεδρος
Νέα δριμεία επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά την Ελλάδα ως παράδειγμα σύγκρισης.
«Αυτοί (σ.σ. οι οίκοι αξιολόγησης) έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες.
Αυτοί μεγαλώνουν τα χρέη και ζουν με αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας «τελειωμένη» την Ελλάδα.
Όπως μεταδίδει η Hurriyet, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο, o Recep Tayyip Erdogan δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά, παρόλα αυτά, αναβαθμίζεται.
«Πώς γίνεται αυτό;Στην Ελλάδα αναφέρομαι».
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για χαμηλότερα επιτόκια, τα οποία χαρακτήρισε ως «τη μητέρα και τον πατέρα όλων των κακών».
Οι επενδυτές ανησυχούν για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό.
Η λίρα αποδυναμώθηκε στα 4,3080 έναντι του δολαρίου μετά τα σχόλια του Erdogan, από 4,2374 την Πέμπτη, καθώς οι αγορές αναζητούν απεγνωσμένα ενδείξεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να υποχωρήσει ο υψηλός πληθωρισμός και να αποφευχθεί μια υπερθέρμανση της οικονομίας.
Την Τετάρτη (9/5) η λίρα είχε βρεθεί στο ιστορικό χαμηλό των 4,3780 δολ., ενώ χθες ανέκαμψε σημαντικά, στον απόηχο της είδησης ότι ο Erdogan συναντήθηκε με την ομάδα του για την οικονομία, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του sell-off στο τουρκικό νόμισμα, που από την αρχή του 2018 υποχωρεί περισσότερο από 10% έναντι του δολαρίου.
«Εάν ο λαός μου λέει να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι προς τις εκλογές, λέω ότι θα νικήσουμε στον αγώνα ενάντια σε αυτή την κατάρα των επιτοκίων», δήλωσε ο Erdogan από την Άγκυρα, εν όψει των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου 2018.
«Γιατί πεποίθησή μου είναι ότι τα επιτόκια είναι η μητέρα και ο πατέρας όλων των κακών», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς επιχειρηματίες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης