Δελτία Τύπου

Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων

Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου και στις επιπτώσεις που θα έχει στα ΜΥΗΕ η συμμετοχή τους στην νέα αγορά ενέργειας.
Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων, η οποία διοργανώθηκε στο Βόλο, το Σάββατο 05.05.2018.
Ο ΕΣΜΥΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης των Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων στην Περιφέρεια, επέλεξε για την διεξαγωγή της Γ.Σ. την πόλη του Βόλου, η οποία πέραν της κεντροβαρικής της τοποθεσίας, αποτελεί πρωτοπόρο στην ανάπτυξη των ΜΥΗΕ, με το έργο που λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες περίπου στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, ισχύος 0,75 MW στο Σαρακηνό Ν. Ιωνίας.
Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, η οποία χαρακτηρίστηκε από την πλήρη αναδιοργάνωση της αγοράς ενέργειας εν αναμονή εφαρμογής του Target Model και των αλλαγών που προαλείφονται στην χονδρεμπορική αγορά.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου και στις επιπτώσεις που θα έχει στα ΜΥΗΕ η συμμετοχή τους στην νέα αγορά ενέργειας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη γενικότερη εικόνα των ΜΥΗΕ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία είναι σε αντιδιαστολή με τις  δυνατότητες και την δυναμική της τεχνολογίας και γενικότερα  στις προοπτικές και στη θέση των ΜΥΗΕ στο νέο ενεργειακό περιβάλλον.
Γενική ενημέρωση για τις δράσεις του ΕΣΜΥΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ανανεώσιμων Πηγών (EREF) και στον υπό ίδρυση Ευρωπαϊκό Τομέα Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (EREF SMALL HYDRO CHAPTER) και ιδιαίτερα στις εξελίξεις σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τις ΑΠΕ ενόψει του 2030 αλλά και στην αναθεώρηση της οδηγίας για τα νερά, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Ηλίας Κακιόπουλος, ενώ αναλυτικός απολογισμός των οικονομικών στοιχείων του προηγούμενου έτους καθώς και παρουσίαση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους έγινε από τον Ταμία του Συνδέσμου, κ. Κώστα Οικονομίδη.
Ομιλία - χαιρετισμό από το βήμα της Γ.Σ. απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος αφού έκανε μια γενικότερη αναφορά στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, δήλωσε την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση του στον κλάδο και στην επίλυση των προβλημάτων του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης