Διεθνή

Κροατία : Nέος διαγωνισμός για τον τερματικό σταθμό LNG στην Αδριατική

Κροατία : Nέος διαγωνισμός για τον  τερματικό σταθμό LNG στην Αδριατική
Η Κροατία ελπίζει ότι το τερματικό θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2020.
Η Κροατία προκήρυξε  την Τρίτη 8/5/2018  νέο διαγωνισμό για την παροχή πλωτού σταθμού στο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο νησί Krk στη βόρεια Αδριατική.
Η LNG Croatia, ανακοίνωσε ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός έχει ακυρωθεί λόγω της ανάγκης να μειωθεί το μέγεθος του έργου και το κόστος του, αλλά δεν παρέχει λεπτομέρειες.
Η αρχική προβλεπόμενη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού ήταν 2,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Η προθεσμία της 8ης Ιουνίου έχει οριστεί για την υποβολή προσφορών για την παράδοση της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), όπου το εισερχόμενο LNG με δεξαμενόπλοιο μετατρέπεται ξανά σε φυσικό αέριο για να τροφοδοτήσει το δίκτυο, τη λειτουργία και τη συντήρησή του.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υποβλήθηκαν λίγες προσφορές στον πρώτο γύρο, παρόλο που το LNG Hrvatska δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία.
Η Κροατία ελπίζει ότι το τερματικό θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2020. Το επίπεδο της ζήτησης είναι πιθανό να καθορίσει εάν το έργο θα προχωρήσει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσρει ότι θα χρηματοδοτήσει το 28% της εκτιμώμενης αξίας, ήτοι 101,4 εκατομμύρια ευρώ (120,39 εκατομμύρια δολάρια).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης