Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σύγκρουση επενδυτών και κυβέρνησης στην Βρετανία για τις μειώσεις των τιμών ρεύματος - Moody s: Απειλούνται οι εταιρίες

Σύγκρουση επενδυτών και κυβέρνησης στην Βρετανία για τις μειώσεις των τιμών ρεύματος - Moody s: Απειλούνται οι εταιρίες
Σύμφωνα με τη Moody’s, οι διασφαλίσεις των καταναλωτών θα υπονομεύσουν την πιστωτική ποιότητα των εταιρειών του δικτύου, όπως αναφέρει το Bloomberg
O ζήλος της Βρετανίας να προστατεύσει τους καταναλωτές από την άνοδο των τιμών της ενέργειας, μεταφράζεται ως προώθηση νέων μέτρων για την καταπολέμηση της ρύπανσης από τα ορυκτά καύσιμα.
Οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας προειδοποίησαν ότι θα καταγράφουν ζημίες στις μελλοντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, εάν τεθεί σε ισχύ πρόταση για μείωση των επιτρεπόμενων περιθωρίων κέρδους, αναφέρει το Bloomberg.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη Moody’s, οι διασφαλίσεις των καταναλωτών θα υπονομεύσουν την πιστωτική ποιότητα των εταιρειών του δικτύου, με τον πρόεδρο της επιτροπής δημόσιων υποθέσεων της Ένωσης Ηλεκτρικών Δικτύων, Paul Bircham να επισημαίνει ότι: «Οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για αυτό. Θέλουν να γνωρίζουν εάν πρόκειται να έχει βραχυπρόθεσμη διάρκεια ή αν είναι ένας δείκτης ενός πολύ πιο εχθρικού περιβάλλοντος».
Παράλληλα, οι παρατηρητές υπογραμμίζουν τις αντιξοότητες της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Theresa May να εξισορροπήσει την επιθυμία για οικοδόμηση της πιο πράσινης βιομηχανίας ενάντια στις προσπάθειες για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας οικιακής χρήσης.
Η κυβέρνηση επιθυμεί οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός πιο ευέλικτου ηλεκτρικού δικτύου που να μπορεί να απορροφήσει ροές από διαλείπουσες αιολικές και ηλιακές εκμεταλλεύσεις και να συμβάλει στην προώθηση της εξάπλωσης των ηλεκτρικών οχημάτων.


Επιπλέον, οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να περιορίσουν τα κίνητρα για επενδύσεις στο δίκτυο που δεν δημιουργούν απτά οφέλη για τους καταναλωτές, σύμφωνα με την Jefferies Group LLC.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, οι εταιρείες δικτύου μπορούσαν να δανειστούν χρήματα φτηνά για τη χρηματοδότηση επενδύσεων κεφαλαίου, επειδή οι ρυθμιζόμενες αποδόσεις τους είναι γενικά σταθερές και προβλέψιμες.
Μια χαμηλότερη επιτρεπόμενη απόδοση θα αύξαινε το ρίσκο για τις εταιρείες που κάποτε κατατάσσονταν μεταξύ των ασφαλέστερων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του Northern Power Grid, της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, η οποία ανήκει στην εταιρεία Berkshire Hathaway Inc. της Warren Buffett.
Από την πλευρά του ο Bircham δήλωσε ότι η βιομηχανία χρειάζεται "ένα περιβάλλον όπου η επένδυση σε αυτό το δίκτυο έχει νόημα και υπάρχει μια απόδοση που θα κερδηθεί." Η βιομηχανία αναμένεται να επενδύσει 38,2 δισεκατομμύρια λίβρες στα δίκτυα της Βρετανίας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της Ofgem, οι οποίοι λειτουργούν μέχρι το 2021.

Ηλεκτρικό μέλλον



Απαιτούνται υψηλότερα ποσοστά για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του δικτύου, καθώς η μέγιστη κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να σημειώσει άνοδο 42% έως το 2050, καθώς το έθνος συνδέεται με ένα στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών.
Περίπου 24,2 δισ. λίρες από τη συνολική επένδυση του κλάδου θα δαπανηθούν για νέες και αναβαθμισμένες υποδομές.
Τα σχέδια εξακολουθούν να καταρτίζονται για επενδύσεις στην επόμενη περίοδο τιμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης