Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πρόσκληση του ΑΔΜΗΕ για συμμετοχή στη δημοπρασία διακοψιμότητας στις 28 Δεκεμβρίου 2016

Πρόσκληση του ΑΔΜΗΕ για συμμετοχή στη δημοπρασία διακοψιμότητας στις 28 Δεκεμβρίου 2016
Στα 750 MW και 900 MW για τους τύπους 1 και 2, αντίστοιχα, η συνολική διακοπτόμενη ισχύς για το πρώτο τρίμηνο 2017
Τους ενδιαφερόμενους για την συμμετοχή τους στην δημοπρασία παροχής υπηρεσίας διακοπτόμενου φορτίου («διακοψιμότητα») στις 28 Δεκεμβρίου, καλεί ο ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διαχειριστή καλούνται οι καταναλωτές να δηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στη δημοπρασία για την παροχή διακοψιμότητας κατά το χρονικό διάστημα 1/1/2017-31/3/2017.
Η συνολικά διακοπτόμενη ισχύς για το πρώτο τρίμηνο 2017 ανέρχεται για τον τύπο υπηρεσίας ΥΔΦ1 σε 750 MW και για τον τύπο ΥΔΦ2 σε 900 MW.
Στην δημοπρασία δύνανται να συμμετέχουν όλοι οι καταναλωτές για κάθε θέση κατανάλωσης ξεχωριστά όπως αυτή έχει εγγραφεί στο Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου για την παροχή Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου (Τύπου ΥΔΦ1/ΥΔΦ2), για το χρονικό διάστημα από 01/01/2017 έως και 31/03/2017.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καταναλωτές που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου που τηρεί ο ΑΔΜΗΕ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση εγγραφής τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Δημοπρασίας και η αντίστοιχη βεβαίωση εγγραφής έχει εκδοθεί από τον ΑΔΜΗΕ τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της Δημοπρασίας.
Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, ο ΑΔΜΗΕ θα διενεργήσει την Δημοπρασία την 28/12/2016, ανοίγοντας την πύλη για την υποβολή προσφορών για τις ΥΔΦ 1 στις 8 το πρωί, ενώ για τις ΥΔΦ στις 12 το μεσημέρι, ενώ έως τις 5 μμ δίνεται προθεσμία δημοσίευσης του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
Η προθεσμία υποβολής ένστασης ορίζεται έως την 1 μμ της επομένης ημέρας 29/12.
Η ποσότητα ισχύος του πρώτου προσφερόμενου τμήματος της προσφοράς, πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση των 3 MW.
Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν στη Δημοπρασία προσφορά σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 5.2 του Κανονισμού Δημοπρασιών για την Παροχή Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Δημοπρασίας Διακοπτόμενου Φορτίου από τον ΑΔΜΗΕ συνιστά απευθυντέα δήλωση αποδοχής της πρότασης σύναψης της σχετικής Σύμβασης Διακοπτόμενου Φορτίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δημοπρασίας, τα οποία αποτελούν και τους ειδικούς όρους της Σύμβασης.
Η Σύμβαση αυτή συνάπτεται μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και του Επιλεγέντα Συμμετέχοντα για το συγκεκριμένο τύπο ΥΔΦ για το χρονικό διάστημα από 01/01/2017 έως και 31/03/2017, από το χρόνο που τα αποτελέσματα της Δημοπρασίας καθίστανται οριστικά, χωρίς άλλη διατύπωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης