Διεθνή

Tον μεγαλύτερο πλωτό πυρηνικό αντιδραστήρα δημιούργησε η Ρωσία

tags :
Tον μεγαλύτερο πλωτό πυρηνικό αντιδραστήρα δημιούργησε η Ρωσία
Το «Akademik Lomonosov» κατασκευάσθηκε από την κρατική Rosatom  και  ο πυρηνικός σταθμός θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει με ρεύμα ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης, μερικά διυλιστήρια και  το Πέβεκ, μια πόλη 100.000 κατοίκων
Στην μάχη για την κατάκτηση της Ανταρκτικής η Ρωσία δημιούργησε τον μεγαλύτερο πλωτό πυρηνικό αντιδραστήρα.
Η Ρωσία καθέλκυσε πρόσφατα άλλο ένα σημείο τριβής με τη Δύση, τον θηριώδη «Akademik Lomonosov» της, ο οποίος απέπλευσε μόλις από το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης με κατεύθυνση τις νορβηγικές ακτές και από κει στο Μούρμανσκ, το ρωσικό λιμάνι του Αρκτικού Ωκεανού.
Εκεί θα ανεφοδιαστεί και θα ελεγχθεί για τελευταία φορά πριν το ταξίδι του στον τελικό του προορισμό, το Πέβεκ, το αρκτικό λιμάνι της ανατολικής Σιβηρίας, όπου θα φτάσει κάποια στιγμή στο 2019.
Το «Akademik Lomonosov» κατασκευάσθηκεαπό την κρατική Rosatom Corporation, η οποία λέει πως ο πυρηνικός σταθμός θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει με ρεύμα ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης, μερικά διυλιστήρια αλλά και το ίδιο το Πέβεκ, μια πόλη 100.000 κατοίκων.
Δεν είναι ο πρώτος πλωτός αντιδραστήρας, καθώς οι ΗΠΑ είχαν έναν εδώ και χρόνια, τον απέσυραν ωστόσο από την κυκλοφορία το 1977.
Ο ρώσικος είναι ο μεγαλύτερος που φτιάχτηκε ποτέ, έχοντας διπλό αντιδραστήρα και παραγωγικές δυνατότητες στα 70 megawatt.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης