Περιβάλλον

Σε συμβιβασμό με τον Καναδά έφθασε η VW για τα ρυπογόνα ντιζελοκίνητα μοντέλα της

Σε συμβιβασμό με τον Καναδά έφθασε η VW για τα ρυπογόνα ντιζελοκίνητα μοντέλα της
Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,57 δισ. δολαρίων.
Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG έφθασε σε συμβιβασμό με τις Καναδικές Αρχές σχετικά με τις απαιτήσεις του αμερικανικού κράτους για αποζημιώσεις σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων ντιζελοκίνητων μοντέλων της εταιρείας, που αποκαλύφθηκε το 2015 από τις αμερικανικές αρχές.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού του Καναδά, η οποία συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, η Γερμανική εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό του 1,57 δισ. δολαρίων.
Εάν η συμφωνία εγκριθεί από τα Ανώτατα Δικαστήρια του Οντάριο και του Κεμπέκ, με τα χρήματα αυτά θα αποζημιωθούν περίπου 105.000 ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων της VW, όπως ανέφερε σε δήλωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πρόκειται για μοντέλα της Volkswagen και της Audi που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο 2009-2015 και έφεραν όλα κινητήρες diesel 2 λίτρων.
Όπως αναφέρεται στην δήλωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Γερμανική εταιρεία εξαπάτησε τους καταναλωτές, διαβεβαιώνοντας ότι τα οχήματά της διέθεταν καθαρούς κινητήρες diesel με μειωμένες εκπομπές ρύπων, όπως προβλέπεται από τα Καναδικά πρότυπα.
Οι Καναδικές Αρχές επέβαλαν επίσης πρόστιμο ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων στην Γερμανική εταιρεία, στο πλαίσιο διακανονισμού μετά από μήνυση που υπέβαλε κατά της VW ομάδα πολιτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης