Διεθνή

Reuters: Πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν

Reuters: Πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν
Άγνωστο το πώς θα το κάνει
Την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει αποφασίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αν και παραμένει άγνωστο το πώς θα το πράξει.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δύο αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει γνώση των διεργασιών στο Λευκό Οίκο όσον αφορά το Ιράν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, υπάρχει μια πιθανότητα αν και εκτιμάται πως είναι εξαιρετικά μικρή, ο Trump να αποφασίσει τελικά την παραμονή των ΗΠΑ στη συμφωνία μόνο και μόνο για να διατηρήσει τη συμμαχία με τη Γαλλία.
Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ο Trump να επαναφέρει τις κυρώσεις κατά του Ιράν, γεγονός που θα σημάνει – από την πλευρά των ΗΠΑ – και το τέλος της διεθνούς συμφωνίας με το Ιράν.
Γεγονός που με τη σειρά του εκτιμάται πως θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Τεχεράνη, με τις συνέπειες να αναμένονται σε μια σειρά από κρίσιμα διεθνή ζητήματα στη Μέση Ανατολή, όπως π.χ. στη Συρία, στο Λίβανο και στην Υεμένη.
Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση του Trump αναμένεται έως τις 12/5 να αποφασίσει αν θα ανανεώσει την άρση ορισμένων από τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, αν και ο ένας εκ των δύο Αμερικάνων αξιωματούχων άφησε ανοιχτό η απόφαση του να μη σημαίνει και την πλήρη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης