Η Ταϊβάν το νέο “πεδίο μάχης” για τις εταιρείες αιολικής ενέργειας, με στόχο στην Ασία

Η Ταϊβάν το νέο “πεδίο μάχης” για τις εταιρείες αιολικής ενέργειας, με στόχο στην Ασία
Οι Ευρωπαίοι παίκτες οι μεγάλοι νικητές  στη δημοπρασία της Ταϊβάν - Οι μεγάλες ταχύτητες ανέμων κάνουν την αγορά ιδιαίτερα  ελκυστική
Η Ταϊβάν γίνεται το επόμενο πεδίο μάχης για τους κορυφαίους επενδυτές υπεράκτιων ανεμογεννητριών στον κόσμο, καθώς επιδιώκουν την εδραίωση στην Ασία μιας τεχνολογίας που επεκτείνεται ταχύτατα στην Ευρώπη.
Η Ταϊβάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα 30/4/2018 τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης υπεράκτιας δημοπρασίας αιολικής ενέργειας που αποσκοπεί να προσθέσει χωρητικότητα 3,8 gigawatts (GW) στο υφιστάμενο δίκτυο  των μόλις 8 megawatts (MW).
Η αιολική αγορά ενέργειας του νησιού αναμένεται να αυξηθεί στα 5,5 GW μέχρι το 2025 και η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει 23 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα αιολικής και υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2025, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Jones Day.
Η Ταϊβάν επιδιώκει  να προσελκύσει επενδύσεις σε ανανεώσιμες τεχνολογίες, καθώς καταργεί την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2025, μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία το 2011, τονίζοντας τους κινδύνους πυρηνικής ενέργειας σε μια περιοχή που είναι επιρρεπής σε σεισμούς.
Για τους κατασκευαστές στην Ευρώπη, όπου η επέκταση των υπεράκτιων αιολικών έργων, ιδίως στη Βόρεια Θάλασσα, έχει μειώσει το κόστος, η Ταϊβάν θεωρείται ως μια νέα “διαδρομή” στις ασιατικές αγορές, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, όπου η τεχνολογία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ελάχιστα.
Η Orsted της Δανίας και η wpd της Γερμανίας ήταν οι μεγαλύτεροι νικητές της δημοπρασίας καθώς εξασφάλισαν συμβάσεις για την εγκατάσταση 900 MW και 1 GW χωρητικότητας αντίστοιχα.
"Βλέπουμε την Ταϊβάν ως ένα βήμα προς την Ασία και τονΕιρηνικό", δήλωσε ο Matthias Bausenwein, περιφερειακός γενικός διευθυντής της Orsted, της  μεγαλύτερης εταιρίας υπεράκτιων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας που ήταν γνωστή  ως DONG Energy.
Η δημοπρασία της Ταϊβάν προσέλκυσε προσφορές από τους μεγαλύτερους διεθνείς παίκτες της αγοράς, που προσελκύονται από τους ισχυρούς ανέμους του νησιού, το σταθερό κανονιστικό πλαίσιο και την προσφορά 20ετών συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τιμολόγιο τροφοδότησης πάνω από ευρωπαϊκά όρια αναφοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης