Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία και Σλοβακία υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Πολωνία και Σλοβακία υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου
GAZ-SYSTEM και  Eustream θα κατασκευάσουν αγωγό 165 χλμ
Οι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου GAZ-SYSTEM  της Πολωνία και Eustream της Σλοβακία υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή νέας διασύνδεσης 165 χλμ. μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα  30/4/2018 η Eustream.
Ο σύνδεσμος θα βελτιώσει την πρόσβαση στα τερματικά εισαγωγής φυσικού αερίου της Βαλτικής καθώς και στη Νορβηγία μέσω του σχεδιαζόμενου βαλτικού αγωγού.
Στο νότο, θα βελτιώσει την πρόσβαση μέσω της σλοβακικής-ουγγρικής διασύνδεσης καθώς και του σχεδιαζόμενου αγωγού που οδηγεί στα Βαλκάνια, ανέφερε η ανακοίνωση.
"Η κατασκευή αυτής της γραμμής διασύνδεσης φυσικού αερίου θα αυξήσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εμπορίας φυσικού αερίου προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eustream, Rastislav Nukovic.
Η Σλοβακία είναι μια σημαντική διαδρομή  για το φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας προς την Αυστρία καθώς και προς την Τσεχική Δημοκρατία. Ωστόσο, ο όγκος των μελλοντικών ροών μέσω αυτής της διαδρομής έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από τη δεύτερη φάση του αγωγού Nord Stream που παρακάμπτει την περιοχή.
Η σύνδεση Βορρά-Νότου έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την ΕΕ ύψους 107,7 εκατομμυρίων ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης