Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: H PDVSA ξεκινά πληρωμές τόκων για το ομόλογο του 2020

Βενεζουέλα: H PDVSA ξεκινά πληρωμές τόκων για το ομόλογο του 2020
Η PDVSA χρησιμοποίησε την Citgo Petroleum, τη μονάδα διύλισης της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως εξασφάλιση 51% για το ομόλογο του 2020
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας άρχισε να καταβάλλει πληρωμές ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει σε τόκους ομολογιών που λήγουν το 2020 σύμφωνα με τρεις πηγές του Reuters.
Η κυβέρνηση άρχισε τις πληρωμές τόκων υψους 50 δισ. δολ.  σε δημόσια χρέος πέρυσι. Τουλάχιστον μία ομάδα  ομολοχιούχων της Βενεζουέλας έχει προσλάβει οικονομικό σύμβουλο, ενόψει ενδεχόμενων αντιδικιών.
Η PDVSA χρησιμοποίησε την Citgo Petroleum, τη μονάδα διύλισης της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως εξασφάλιση 51% για το ομόλογο του 2020. Σύμφωνα με το Reuters η Βενεζουέλα συμμορφώνεται με την πληρωμή, προκειμένου να αποφύγει  τον κίνδυνο διάθεσηςπολύτιμου περιουσιακού στοιχείου σε κίνδυνο σε πιθανή νομική μάχη.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro έχει κατηγορήσει οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα προβλήματα εξυπηρέτησης οφειλών.
Ωστόσο, οι κυρώσεις δεν εμποδίζουν τις συνήθεις πράξεις όπως οι πληρωμές χρέους.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση κατέβαλε τόκους για ομολογιακό δάνειο της PDVSA το 2022, το οποίο αγοράστηκε κυρίως από την Goldman Sachs Group Inc. σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία πέρυσι.
Η μεταφορά αυτή αναστάτωσε ορισμένους κάτοχους ομολόγων που εξακολουθούν να περιμένουν πληρωμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης