Τελευταία Νέα
Commodities

Η Anglo δεν θα πουλήσει τελικά τα περιουσιακά της στοιχεία στη Νότια Αφρική

Η Anglo δεν θα πουλήσει τελικά τα περιουσιακά  της στοιχεία στη Νότια Αφρική
Διαβεβαιώσεις του προέδρου της Vedanta ο οποίος κατέχει το 20% της Anglo
Ο πρόεδρος της Vedanta Resources Plc, που είναι και μεγαλύτερος μέτοχος της Anglo American, ανακοίνωσε την Δευτέρα 30/4/2018 ότι είχε πείσει την Anglo να μην πουλήσει τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της στη Νότια Αφρική.
Ο ινδός βιομήχανος Anil Agarwal κατέχει σχεδόν το 20% στο Anglo μέσω της οικογενειακής Volcan Investments και φήμες αναφέουν ότι επιδιώκει την ένωση με το Anglo.
Αλλά σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Agarwal κατέστησε σαφές ότι δεν είναι παθητικός μέτοχος.
"Πάντα πίστευα ότι η Νότια Αφρική έχει πολλές δυνατότητες κάτι το οποίο η διοίκηση  της Anglo μπορεί να μην πίστευε πάντα ... και ήθελαν να πουλήσουν κάποια περιουσιακά στοιχεία", δήλωσε.
"Όταν έγινα ο μεγαλύτερος μέτοχος τους συμβούλευα (να μην πουλήσουν). Είμαι πολύ ευχαριστημένος που δεν έχουν πουλήσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Προσωπικά είχα δίκιο επειδή η τιμή της μετοχής είναι πλέον πάνω 50% και τα κέρδη γίνονται όλο και καλύτερα ».
Εν μέσω υποχώρησης των βασικών εμπορευμάτων, η Anglo είχε ανακοινώσει ότι θα πουλήσει 16 περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του Kumba Iron Ore στη Νότια Αφρική, για να επικεντρωθεί στον χαλκό, τα διαμάντια και την πλατίνα.
Πέρυσι, όμως, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα είναι πια αναγκαστική η πώληση των μεγάλων επιχειρήσεων μετά την ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων.
Η τιμή της μετοχής της Anglo σημείωσε άνοδο έως και 50% από τις 20 Σεπτεμβρίου, όταν η Volcan Investments του  Agarwal ανακοίνωσε ότι αυξάνει το μερίδιό της και τώρα είναι περίπου κατά το ένα τρίτο υψηλότερο, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.
Ο Agarwal είπε ότι ήθελε να επικεντρωθεί η Anglo στην ινδική αγορά.
"Έχουμε 1.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Ινδία ... Η Ινδία είναι μια τεράστια αγορά γι 'αυτούς, μπορούν να πουλήσουν όλο τον άνθρακα, να πουλήσουν πλατίνα, να πουλήσουν σιδηρομετάλλευμα, να πουλήσουν 80% με 90% των διαμαντιών εκεί . "επεσήμανε

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης