Διεθνή

Η Marathon Petroleum εξαγοράζει την Andeavour έναντι 23 δισ. δολ

Η Marathon Petroleum  εξαγοράζει την Andeavour έναντι 23 δισ. δολ
Η εταιρεία θα ξεπεράσει τη Valero Energy Corp  και θα  γίνει η μεγαλύτερη αμερικανική επιχείρηση διύλισης, με ικανότητα επεξεργασίας 3,1 εκατομμυρίων bpd αργού πετρελαίου
Η Marathon Petroleum Corp εξαγοράζει την ανταγωνίστρια της  Andeavour  έναντι 23 δισεκατομμύρια δολάρια δίνοντας στη συνδυασμένη εταιρεία εθνική παρουσία και αυξημένη πρόσβαση αναπτυσσόμενες αγορές εξαγωγών.
Η συμφωνία δίνει την δυνατότητα στην Marathon να επεκταθεί περαιτέρω στον ανερχόμενο πετραλαϊκό κλάδο ΗΠΑ, χάρη στις υπάρχουσες επιχειρήσεις logistics και τερματικές εγκαταστάσεις της Andeavour στις περιοχές σχιστολιθικού στις ακτές του Τέξας και της Βόρειας Ντακότα.
Η άνοδος της παραγωγής από την Permian του δυτικού Τέξας οδήγησε την αμερικανική παραγωγή αργού σε ρεκόρ όλων των εποχών, πάνω από 10,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd).
"Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη παρουσία στην Permian ", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Marathon Gary Heminger, ο οποίος θα ηγηθεί των συνδυασμένων εταιρειών.
Η εταιρεία θα ξεπεράσει τη Valero Energy Corp) και θα  γίνει η μεγαλύτερη αμερικανική  επιχείρηση διύλισης, με ικανότητα επεξεργασίας 3,1 εκατομμυρίων bpd αργού πετρελαίου σε βενζίνη, ντίζελ και άλλα καύσιμα.
Η συμφωνία δίνει επίσης στην Marathon πρόσβαση στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές μεξικανικών καυσίμων όπου η Andeavor επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων βενζίνης της χώρας. Τα ερειπωμένα διυλιστήρια του Μεξικού δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση του αυξανόμενου πληθυσμού για βενζίνη και άλλα προϊόντα.
Οι εξαγωγές καυσίμων των ΗΠΑ στο Μεξικό αυξήθηκαν σε 1,4 εκατομμύρια bpd πό τον Ιανουάριο, πάνω από 85% σε σχέση με δύο χρόνια πριν.
Η συμφωνία αποτιμά την Andeavour, που είναι γνωστή ως Tesoro, σε περίπου 152 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 24% πάνω από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής στα 122,38 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης