Διεθνή

Προειδοποιήσεις Ιράν σε Τrump για παραγωγή ουρανίου υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού

tags :
Προειδοποιήσεις Ιράν σε Τrump για παραγωγή ουρανίου υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού
Βάσει της συμφωνίας, που οδήγησε στην άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων το 2016, ο βαθμός εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν πρέπει παραμείνει γύρω στο 3.6%
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump έχει δώσει προθεσμία έως τις 12 Μαΐου στους Ευρωπαίους συνυπογράφοντες τη συμφωνία προκειμένου να «διορθώσουν τα τρομερά μειονεκτήματα» της συμφωνίας, σε διαφορετική περίπτωση θα αρνηθεί να παρατείνει την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν προκαλώντας τις αντιδράσεις της Τεχεράνης.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ali Akbar Salehi προειδοποίησε τον Trump να μην προσχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.
«Το Ιράν δεν μπλοφάρει... Από τεχνική άποψη, είμαστε πλήρως έτοιμοι να παράγουμε ουράνιο υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από εκείνο που παρήγαμε πριν από την επίτευξη της συμφωνίας... Ελπίζω πως ο Τραμπ θα λογικευθεί και θα παραμείνει στη συμφωνία».
Βάσει της συμφωνίας, που οδήγησε στην άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων το 2016, ο βαθμός εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν πρέπει παραμείνει γύρω στο 3.6%.
Το Ιράν σταμάτησε να παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο 20% και εγκατέλειψε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων του στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα και τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης