Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Iberdrola θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε αιολικά πάρκα της Βαλτικής Θάλασσας

Η Iberdrola θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε αιολικά πάρκα της Βαλτικής Θάλασσας
Η τελική απόφαση επένδυσης για τα έργα Baltic Eagle και Wikinger Sud αναμένεται στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020
Η Iberdrola Renewables Offshore θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,21 δις. δολ.) στην ανάπτυξη δύο υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βαλτική Θάλασσα, μετά την ανάληψη 486 MW (MW) σε πρόσφατη δημοπρασία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  Jonathan Cole.
Η τελική απόφαση επένδυσης για τα έργα Baltic Eagle και Wikinger Sud αναμένεται στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, με την παραγωγή να ξεκινάει το 2022, ένα χρονοδιάγραμμα επιθετικής ανάπτυξης έναντι ορισμένων έργων της Βόρειας Θάλασσας που αναμένεται το 2025, συμπλήρωσε ο Cole.
Το έργο των 476 MW Baltic Eagle έλαβε μια ελάχιστη τιμή εγγυημένης ισχύος από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή ύψους 64 ευρώ ανά μεγαβάτ / ώρα, ενώ η Wikinger Sud 10 MW δεν έχει εγγυημένη τιμή.
Το Baltic Eagle θα είναι 12-13 ναυτικά μίλια από το σημερινός  αιολικό πάρκο Wikinger 350 MW, και επιτρέπει την εξοικονόμηση κόστους μέσω της συγκέντρωσης υποδομών.
 Η εγγυημένη τιμή του Baltic Eagle είναι ενδεικτική της πτώση του κόστους του αιολικού πάρκου. Το αιολικό πάρκο στο νότιο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας, είχε θέσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στα 119 λίβρες ανά MW / ώρα το 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης