Διεθνή

Exxon Mobil: Ενισχύθηκαν κατά +13% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 4,65 δισ. δολ

Exxon Mobil: Ενισχύθηκαν κατά +13% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 4,65 δισ. δολ
Τα έσοδα της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +16,3% στα 68,21 δισ. δολ
Ανοδικά κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Exxon Mobil για το πρώτο τρίμηνο του 2018, δεχόμενα ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβαβειώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της Exxon Mobil ενισχύθηκαν κατά +13%, στα 4,65 δισ. δολ. (1,09 δολ. ανά μετοχή), έναντι 4,01 δισ. δολ. (0,95 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παρά την άνοδο των κερδών, τα αποτελέσματα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 1,13 δολ. ανά μετοχή.
Σε ότι αφορά τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +16,3% στα 68,21 δισ. δολ. έναντι 58,67 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Επιπλέον, η παραγωγή ιδοσύναμου πετρελαίου ανήλθε στα 3,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος μειωμένος κατά -6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Darren Woods, «οι υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο και η περικοπή των δαπανών βοήθησαν στην ανάπτυξη της εταιρείας», ενώ πρόσθεσε ότι «σημειώσαμε ικανοποιητική πρόοδο στα σχέδιά μας για τη βελτίωση της παραγωγής και την πώληση των προϊόντων υψηλής ποιότητας».
Η ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου βοήθησαν σημαντικά στην άνοδο των κερδών της Exxon Mobil, μετά τη σημαντική πτώση που είχαν σημειώσει οι τιμές τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης