Διεθνή

Τετ α τετ Μerkel - Trump στην Ουάσινγκτον

tags :
Τετ α τετ Μerkel - Trump στην Ουάσινγκτον
Οι συζητήσεις μεταξύ του Τραμπ και της Μέρκελ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τεταμένες
Την Ουάσιγκτον επισκέπτεται η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για μια ύστατη απόπειρα εκ μέρους των Ευρωπαίων να πεισθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να προστατέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση από τους εμπορικούς δασμούς αλλά και να διασωθεί η στρατηγικής σημασίας συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Η επίσκεψη της επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης πραγματοποιείται αμέσως μετά από εκείνη του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος, παρά το θετικό κλίμα στις συναντήσεις με τον Αμερικανό ηγέτη, δεν φαίνεται πως κατάφερε να επιτύχει συναινέσεις επί των σημαντικών αυτών ζητημάτων.
Η διαφορά μεταξύ της επίσκεψης της Μέρκελ και αυτής του Μακρόν θα είναι αισθητή: Ένα γεύμα εργασίας και μια κοινή συνέντευξή Τύπου, όμως χωρίς κανονιοβολισμούς, κόκκινο χαλί ή δείπνο στον Λευκό Οίκο.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε από τη βασική αρχή ότι οι τελωνειακοί δασμοί θα επιβληθούν την 1η Μαΐου» επισήμανε ένας Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί, «θα πρέπει να δούμε τί θα κάνουμε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης