Διεθνή

H Shell εγκαταλείπει την Αυστραλία πουλώντας και τη μονάδα αεροπορικών καυσίμων

H Shell εγκαταλείπει την Αυστραλία πουλώντας και τη μονάδα αεροπορικών καυσίμων
Η Viva Energy έχει ήδη τα δικαιώματα πώλησης στην Αυστραλία καυσίμων και λιπαντικών με το σήμα της Shell
Η Royal Dutch Shell συμφώνησε να πουλήσει στην αυστραλιανή εταιρεία Viva Energy Australia Pty. Ltd. έναντι περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων, την μονάδα αεροπορικών καυσίμων που διαθέτει στην ήπειρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/12) ο πολυεθνικός ενεργειακός κολοσσός.
Η Viva Energy έχει ήδη τα δικαιώματα πώλησης στην Αυστραλία καυσίμων και λιπαντικών με το σήμα της Shell και πλέον θα πουλάει και καύσιμα αεροσκαφών με το σήμα της ολλανδο-βρετανικής εταιρείας.
Η Shell ανακοίνωσε σήμερα, ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2017, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από τις αυστραλιανές ρυθμιστικές αρχές.
Ακόμη αναφέρει, ότι οι εργαζόμενοι της Shell Aviation Australia θα εξακολουθήσουν να εργάζονται στο νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Η Viva Energy που ελέγχεται από την ευρωπαϊκή ενεργειακή εταιρεία Vitol Holdings BV, ιδρύθηκε το 2014 με την εξαγορά των διυλιστηρίων Geelong της Shell στη νότια Αυστραλία, μαζί με 870 πρατήρια καυσίμων και τις επιχειρήσεις πετροχημικών με το σήμα της Shell, σε μια συμφωνία που ήταν αξίας περίπου 2,6 δισ. δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης