Επιχειρήσεις

Σημαντική επένδυση ετοιμάζει η ΔΕΗ στην Κύπρο

Σημαντική επένδυση ετοιμάζει η ΔΕΗ στην Κύπρο
Επίσκεψη του Πρόεδρου της ΔΕΗ  κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη στην Κύπρο μετά από επίσημη πρόσκληση της ΑΗΚ
Σημαντική είδηση κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση συνεργασίας της ΔΕΗ με την ΑΗΚ στην Κύπρο καθώς όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές έχει δρομολογηθεί επενδυτική κίνηση που περιλαμβάνεται η στρατηγική επέκταση και ανάπτυξη της ΔΕΗ εκτός Ελλάδος.
Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση δημιουργείται μόνιμη κοινή επιτροπή  ΔΕΗ - ΑΗΚ για να εξετάζει τις δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργασίας των δυο εταιριών.
Αυτό αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στην οποία παρέστη και μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ  κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης μετά από επίσημη πρόσκληση της ΑΗΚ.
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στις 16-17 Απριλίου στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της  ΔΕΗ  ξεναγήθηκε από την διοίκηση της ΑΗΚ στις εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βασιλικό ο οποίος είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές το 2011 από έκρηξη. Σε σύσκεψη μελετήθηκε ο τρόπος συντήρησης και λειτουργίας του σταθμού που ήδη έχει αποκατασταθεί.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ  ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στην οποία είχαν προσκληθεί οι 100 μεγαλύτεροι πελάτες της ΑΗΚ στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς Ηλεκτρισμού στην Κύπρο.
Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μίλησαν ακόμη ο υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Πρόεδρος της ΑΗΚ κ. Ανδρέας Μαραγκός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης