Τελευταία Νέα

E.ON: Συνδέεται με το δίκτυο ενέργειας το αιολικό πάρκο Rampion στη Βρετανία

E.ON: Συνδέεται με το δίκτυο ενέργειας το αιολικό πάρκο Rampion στη Βρετανία
Το πάρκο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την προμήθεια 347.000 κατοικιών, που αντιστοιχεί περίπου στα μισά νοικοκυριά στο Sussex
Και οι 116 τουρμπίνες της γερμανικής  E.ON στο πάρκο αιολικής ενέργειας Rampion στη Βρετανία είναι πλέον σε θέση να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και να συνδεθούν με το δίκτυο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 17/4/2018.
Το έργο των 400 μεγαβάτ κατασκευάζεται στα ανοικτά των ακτών του Sussex στη νοτιοανατολική Αγγλία από την E.ON, την UK Green Investment Rampion Ltd και την καναδική εταιρία ενέργειας Enbridge (ENB).
"Κατά τους επόμενους μήνες θα συνεχιστούν οι εργασίες τόσο εντός όσο και εκτός ανοικτής θάλασσας, για να προετοιμαστεί η περιοχή για πλήρη λειτουργία αργότερα αυτό το έτος", ανέφερε η E.ON στην ανακοίνωσή της .
Το πάρκο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την προμήθεια 347.000 κατοικιών, που αντιστοιχεί περίπου στα μισά νοικοκυριά στο Sussex.
Τον Μάρτιο, η βρετανική παραγωγή αιολικής ενέργειας σημείωσε ρεκόρ στα 14,2 gigawatts, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 34% της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η αιολική ενέργεια είναι απαραίτητη για να γεφυρωθεί ένα χάσμα εφοδιασμού, καθώς κλείνουν παλιές πυρηνικές εγκαταστάσεις και σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης