Διεθνή

Αυστραλία: Σχεδιάζει αγωγό φυσικού αερίου 1.500 χιλιομέτρων

Αυστραλία: Σχεδιάζει αγωγό φυσικού αερίου 1.500 χιλιομέτρων
Η Fortescue Metals Group Ltd.έχει αναλάβει την μελέτη για έναν αγωγό που θα συνδέει την πλούσια σε φυσικό αέριο Δυτική Αυστραλία με αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ανατολική Ακτή
Ο δισεκατομμυριούχος Andrew Forrest μελετά έναν προτεινόμενο διηπειρωτικό αγωγό φυσικού αερίου μήκους 1.500 χιλιομέτρων, ως μέρος της στρατηγικής της εταιρίας σιδηρομεταλλεύματος να διαφοροποιήσει και να ενισχύσει το δίκτυο τροφοδοσίας της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με το Bloomberg η Fortescue Metals Group Ltd. επιβεβαίωσε ότι έχει αναλάβει εργασίες για έναν αγωγό που θα συνδέει την πλούσια σε φυσικό αέριο Δυτική Αυστραλία με αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ανατολική Ακτή, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Το έργο, που στηρίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μπορεί να κοστίσει έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια  Αυστραλίας (3,9 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με εκτίμηση της βιομηχανίας.
"Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνδέσουμε τους μεγαλύτερους φυσικούς πόρους στον κόσμο με μια από τις μεγαλύτερες αγορές με έναν αγωγό ", δήλωσε ο Forrest, πρόεδρος και ιδρυτής του τέταρτου μεγαλύτερου εξαγωγέα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, σε συνέντευξη στο Bloomberg. Εάν η Fortescue μπορεί να "δημιουργήσει πρωτοποριακά υλικά αγωγών, αυτό θα γίνει μια πολύ καλή εμπορική επιλογή", ανέφερε.



Η Αυστραλία, ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως παίκτες υγροποιημένου φυσικού αερίου και άνθρακα, προσπαθεί να εξασφαλίσει επαρκή εφοδιασμό για το ηλεκτρικό δίκτυο της ανατολικής ακτής εν μέσω ανησυχιών για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μετά το κλείσιμο εργοστασίων και τις αυξανόμενες εξαγωγές LNG.
"Ως μεγάλος κατασκευαστής και φορέας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, η Fortescue έχει αναλάβει μελέτες υψηλού επιπέδου για διηπειρωτικό αγωγό," δήλωσε την Τετάρτη η διευθύνων σύμβουλος της Elizabeth Gaines.
Η μελέτη, που ανατέθηκε από τον υπουργό Ενέργειας Josh Frydenberg, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Ο υπουργός θα ενημερώσει σχετικά με το σχέδιο μόλις δημοσιευθεί η έκθεση. Η γραμμή προτάθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970 από τον τότε υπουργό ενέργειας Rex Connor.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης