Ευρώπη

Merkel: Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική παρέμβαση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Merkel: Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική παρέμβαση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς
Σαφές μήνυμα από την καγκελάριο ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
Σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο.
«Δεν αποφασίζει το Βερολίνο για τα οικονομικά της Ελλάδας, οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους θεσμούς», τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, ότι «η Ελλάδα αποτελεί μέρος της λύσης και όχι της κρίσης» και σημείωσε ότι ενημέρωσε την καγκελάριο για τη σημαντική πρόοδο που έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία.
«Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες και στις δύσκολες στιγμές διαμορφώνονται σταθερές σχέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Απαιτείται καλή πίστη και συνεργασία αλλά επίσης νέο όραμα και αποφάσεις για την Ευρώπη», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας είπε, ότι «όραμά μας είναι, η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς» τονίζοντας ότι «απαιτείται δίκαιη ανάπτυξη και γενναίες αποφάσεις» και πρόσθεσε ότι «ο στόχος είναι, να δοθεί το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα από τμήμα της κρίσης, έχει γίνει κομμάτι της λύσης του προβλήματος».
Ο πρωθυπουργός τόνισε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει θεαματική υπεραπόδοση εσόδων και επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από πολλά χρόνια.
«Η ανάπτυξη» είπε ο κ Τσίπρας «πρέπει να επουλώνει τις πληγές της κρίσης και να ανακουφίσει όλους εκείνους, που έκαναν τεράστιες θυσίες τα προηγούμενα χρόνια στο όνομα της Ευρώπης».
«Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους, για να μην ξαναγυρίσει η Ελλάδα στην κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.  
Στο επίκεντρο των δηλώσεων βρέθηκαν ακόμη το προσφυγικό, το Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ και Ελλάδας με την Τουρκία.
Για το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας είπε, ότι «στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικό στρατό, μια ανεξάρτητη, ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία».
Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο δράσης των υπουργείων Εσωτερικών.
«Ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και το προσφυγικό που είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ελλάδα, καθώς αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τη χώρα, η οποία δέχτηκε μεγάλα κύματα προσφύγων από την Τουρκία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ» είπε η κ. Merkel και συμπλήρωσε «δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης