Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας για το Ηνωμένο Βασίλειο

Νέο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας για το Ηνωμένο Βασίλειο
Σημαντική παραγωγή ενέργειας επετεύχθη το πρώτο τρίμηνο του 2018
Ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα, αποδεικνύοντας με περίτρανο τρόπο την αυξανόμενη επιρροή της ανανεώσιμης ενέργειας στο βρετανικό σύστημα ηλεκτρισμού.
Οι αιολικοί σταθμοί καθόρισαν τους τελευταίους τρεις μήνες συνολική παραγωγή 15,8 TWh αιολικής ενέργειας έως το τέλος Μαρτίου.
Οι υψηλές αποδόσεις προωθούσαν την παραγωγή συνολικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να πετύχουν ρεκόρ ύψους 25TWh, θέτοντας την πράσινη ενέργεια πίσω από το αέριο ως τη μεγαλύτερη πηγή παραγωγής στη Μεγάλη Βρετανία.
Συνεχίζει μια τάση που καθορίστηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017, όταν η παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας υπερέβη την πυρηνική ενέργεια για να γίνει η δεύτερη υψηλότερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά.
«Η απόδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι αυτή η πηγή ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα η αιολική, τα επίπεδα της οποίας αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται» δήλωσε ο Paul Verrill, διευθυντής της EnAppSys.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης