Διεθνή

Το χρέος της Rosneft στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους επενδυτές

Το χρέος της Rosneft στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους επενδυτές
Αντιπροσωπεία της Rosneft στο Λονδίνο τόνισε ότι η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση της οργανικής αποτελεσματικότητάς της
Η Rosneft προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να συρρικνωθεί το χρέος της σε μια προσπάθεια να κλείσει το χάσμα αποτίμησης με κάποιους από τους αντιπάλους της.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου της Ρωσίας είπε στους επενδυτές και αναλυτές στο Λονδίνο την Τετάρτη ότι δεν σχεδιάζει μεγάλες εξαγορές φέτος και θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις ταμειακές ροές λόγω ισχυρότερων τιμών πετρελαίου, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα δεδομένα και συμμετέχουν στις συζητήσεις.
Η ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία δήλωσε ότι αυτοί οι παράγοντες θα οδηγήσουν σε μείωση του καθαρού χρέους φέτος.
Η Rosneft πραγματοποίησε τις συνομιλίες λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του υψηλότερου ακαθάριστου χρέους και υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμους αγοραστές πετρελαίου ύψους 93 δισ. δολαρίων, αποτέλεσμα των ετών επέκτασης που διεξήχθη στη Ρωσία και στο εξωτερικό.
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil PJSC, η οποία αντλεί λιγότερα από το ήμισυ του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του κρατικού αντιπάλου της, έχει κλείσει το χάσμα στην αγοραία αξία με τη Rosneft.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της Rosneft στο Λονδίνο τόνισε ότι η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση της οργανικής αποτελεσματικότητάς της.
Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες φέτος θα μειωθούν σε περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία από περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης