Ναυτιλία

Η Sifnos Shareholders του Γ. Οικονόμου δάνεισε 200 εκατ. δολ. στη ναυτιλιακή του ίδιου DryShips

Η Sifnos Shareholders του Γ. Οικονόμου δάνεισε 200 εκατ. δολ. στη ναυτιλιακή του ίδιου DryShips
Το συνολικό χρέος της DryShips θα διαμορφωθεί στα 135-140 εκατομμύρια δολάρια και τα ταμειακά της διαθέσιμα στα 40-50 εκατομμύρια δολάρια
Δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή εξασφαλισμένης ανακυκλούμενης πίστωσης εξασφάλισε η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips του Γιώργου Οικονόμου από την Sifnos Shareholders Inc., που ελέγχεται πλήρως από τον εφοπλιστή, προκειμένου να μπορέσει να αποπληρώσει την πλειοψηφία των χρεών της.
Σύμφωνα με τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης, η Sifnos Shareholders θα χορηγήσει στην DryShips τα 200 εκατομμύρια δολάρια με εγγύηση όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ναυτιλιακής.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα splash247.com, της συμφωνίας εξαιρείται το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου «Raraka», το δάνειο του οποίου θα εξακολουθήσει να υφίσταται με τους ισχύοντες όρους.
Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η DryShips θα καταβάλει τόκους 5,5% σε Libor για διάστημα 3 ετών.
Με το νέο δάνειο η ναυτιλιακή θα αποπληρώσει μέρος της προηγούμενης δανειακής της σύμβασης με τη Sifnos Shareholders Inc., που ανέρχεται σε 33,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα διαγράψει και τόκους ευημερίας ύψους 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων του κοινοπρακτικού δανείου.
Έτσι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα splash247.com, το συνολικό χρέος της DryShips θα διαμορφωθεί στα 135-140 εκατομμύρια δολάρια και τα ταμειακά της διαθέσιμα στα 40-50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα μπορεί να αντλήσει έως και 79 εκατομμύρια δολάρια ακόμη από τη νέα ανακυκλούμενη πίστωση.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον νεοδιορισθέντα πρόεδρο και οικονομικό διευθυντή της DryShips Αντώνη Κανδυλίδη, το νέο δάνειο θα επιτρέψει στην εταιρεία επωφελούμενη από τις χαμηλές τιμές στην αγορά πλοίων, να επεκτείνει το στόλο της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης